Fóra pro nože, balisongy, střelné zbraně, outdoor + inzerce
Z 09, 2010, 06:44:11 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Nůž,Nože

Domů   Forum   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
collapse

* Inzerce - KOUPĚ
No posts were found.

Reklama

* Nechte tu vzkaz
Sorry, this shoutbox does not exist.

* Reklama
http://dmz.pspace.cz/imgs/spyderco-noze.jpg

* Kdo je online
  • Dot Hostů: 14
  • Dot Skrytých: 0
  • Dot Uživatelů: 0

There aren't any users online.

SMFAds

Modrá síť, komunitní síť od členů ODS pro členy a sympatizanty liberálně-konzervativní politiky

Anketa
Otázka: Jaký materiál na střence preferujete?
Aluminium - 0 (0%)
Carbon Fiber - 1 (7.1%)
FRN - 2 (14.3%)
G-10 - 2 (14.3%)
Kraton - 1 (7.1%)
Micarta - 5 (35.7%)
Natural Materials - 2 (14.3%)
Staninless Steel - 0 (0%)
Titanium - 1 (7.1%)
Celkem hlasů: 14

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Spyderco ANKETA č.4 (materiály střenek)  (Přečteno 1520 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
MyKnife
Moder
Expert

Blues is easy to play, but hard to feel. J.Hendrix

253611967
Zobrazit profil WWW Email
« kdy: Nor 18, 2010, 10:47:41 »

Tak a máme tu další anketu  Úsměv. Jaký materiál na střence máte nejraději. Můžete to brát i jako výkon / cena. Který materiál je vám v ruce nejpříjemnější, nebo čistě po praktické stránce.
Děkuji za každý hlas!  Polibek

* materialy_strenek.jpg (108.65 KB, 341x879 - prohlédnuto 46 krát.)
Zaznamenáno

spyderco-noze.cz - vše o nožích Spyderco, e-shop, všechny modely nožů podle čísel, všechny katalogy Spyderco, Custom Spyderco - úpravy nožů na zakázku, blog atd.

www.spyderco-noze.cz

CustomSpyderco - zakázkové úpravy nožů Spyderco

www.customspyderco.com
Togusa
Senior

459847443
Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Nor 18, 2010, 11:40:58 »

No tazka anketa... skoro kazdy z tychto materialov som drzal v ruke ale najpohodlnejsi sa mi zdal Kraton. Kovove rucky to nie je pre mna, aj ked Golemov VELKY zatvarak ma nieco do seba Mrknutí Co sa tyka G-10 a micarty by som povedal, ze na uchop je to to iste jedine sa lisia vo vahe....aj ked micarta sa mi viac paci lebo sa daju na nej spravit pekne vzory Úsměv A s prirodnych materialov jedine drevo mozem, paroh na noziku je za prve nie moc esteticky (vec nazoru) ale aj neprakticky a zle sa drzi....zatial som v ruke nedrzal nozik s ruckou z paroha, ktory by mi sedel... Takze hlasoval som za KRATON.
Zaznamenáno
Hanzo
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Nor 18, 2010, 11:51:47 »

Můj nejoblíbenější nůž je Endura ve FRN, takže jiná volba pro mě není aktuální, už jen proto, že některé materiály na střenkách jsem v ruce ani neměl! Například Carbon-fiber, nebo titan! Takže "prozatím??" je to určitě FRN!!! ;)Druhá by byla ........ G-10 Mrknutí Dřevo na noži je určitě krásná věc, ale co se týče praktičnosti si dvoluji lehce váhat! Mrknutí  Kovové ručky jsou fajn do kapsy a dobře se z ní nůž vytahuje,ale časem se přeci jen trochu poškrábe! Jsem v rozpacích Mikarta je hezká, ale za srdce mě alespoň u zavíracích nožů nijak nevzala! .......Jsem zvědavý na titan a Carbon-fiber!!! Co??? Mrknutí Úsměv
Zaznamenáno

Omnia mea mecum porto.
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
« Odpověď #3 kdy: Nor 19, 2010, 12:26:01 »

Na tradiční lovecký zavírák dřevo, kost, paroh, jinak záleží na tvaru, určení, požadavcích (váha). Stockman v G10 by vypadal příšerně. Nemám nejoblíbenější materiál, spíš jen méně oblíbené (např. mám raději G10 než FRN, ačkoliv technologicky je FRN lepší). Obecně mám hodně rád mikartu, dřevo. Pokud je to ale spyderco anketa a nejedná o obecnou otázku, ale o zavíráky od Spyderca, tak tam G10 a Titan.

Hlasoval jsem pro titan Úsměv
Zaznamenáno

JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Nor 19, 2010, 12:40:22 »

Dal jsem hlas micartě. Je to pěkný materiál, chemicky i mechanicky odolný a pro mě velice příjemný. G10 je taky skvělá. Uhlíkové vlákno se mi moc líbí, ale je dost drahé a normální uživatel nemá šanci ocenit mírně lepší vlastnosti oproti G10. Nebráním se ani různému dříví ale musí ladit s celkovým vzezřením nože - u Spyderca se mi líbí ve dřevě jedině MyKnifovy customy. U kovové rukojeti hodně záleží na povrchu a zdrsnění úchopových částí, když je to dobře vymyšlený, proč ne Mrknutí.
Nicméně nemám rád kraton a jemu podobné hmoty. Jendak se mají větší tendenci odírat (alespoň ty, co jsem měl možnost vykoušet) a pak nemám rád ten podivný lepkavý pocit při delší práci s nožem. FRN beru jako ekonomický materiál, který patří jen na spotřební a pracovní nože - funkčnost nezpochybňuji ale na nůž pro radost se podle mého nehodí.

DMZ: já měl vždycky za to, že G10 (epoxidová pryskyřice zalitá skelná vlákna) je i objektivně lepší než FRN (nylon s nasekanými skleněnými vlákny), ale můžu se mýlit Mrknutí.
Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
« Odpověď #5 kdy: Nor 19, 2010, 12:46:54 »

DMZ: já měl vždycky za to, že G10 (epoxidová pryskyřice zalitá skelná vlákna) je i objektivně lepší než FRN (nylon s nasekanými skleněnými vlákny), ale můžu se mýlit Mrknutí.

mrkni sem: http://smf.pspace.cz/index.php/topic,1462.msg13427.html#msg13427
Zaznamenáno

JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Nor 19, 2010, 12:56:38 »

Díky za osvěžení paměti, tohle jsem zazdil Kroutím očima. Ovšem nic to nemění na faktu, že kbyby mi někdo nabídl stejný nůž s G10 nebo s FRN, šáhl bych určitě po G10. Objektivní kvality obou materiálů jsou vysoké, takže bych to bral podle pocitu v ruce Mrknutí.
Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
Togusa
Senior

459847443
Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Nor 19, 2010, 08:19:43 »

Ako tak citam, tak sto ludi sto chuti Smích
Zaznamenáno
Honza J.
KF_Inzerce
Expert

kdyby mě hledali, ať je to rychlejší

197515562
« Odpověď #8 kdy: Nor 19, 2010, 12:34:19 »

JaKu já si zase rejpnu, když nechám stranou výraz vysoká objektivní kvalita se kterým nesouhlasím, zeptám se tě, jestli jsi už někdy brousil G10, nebo i náš sklotextit, je to totiž skoro to samý. Pokud si nevezmeš slabý gumový rukavice, a nejlíp odsávání, tak se z toho skla udrbeš, je to jako brousit laminát při opravě kanoe, sklo máš zapíchaný všude, jako když pokládáš na půdu skelnou vatu. To aspoň micarta je plněná hadrem, ten nekouše. A brousit uhlíkový vlákno taky není nic příjemnýho. Já osobně nedám dopustit na dřevo, jak pocitově, tak při zpracování, krásně se dělá s finkou břízou. A kdybych si na větší práci mohl vybrat mezi G10 a ručkou z koženejch kroužků, tak rozhodně kůži. Já osobně vidím jedinou výhodu G10 proti dřevu, že když to hodíš do myčky, nic se neděje, potom možná na malý zavíráky ale podle mě je to čistě módní záležitost.

Asi jsem trochu ujel od tématu do všeobecnýho použití, nevšimnul jsem si, že jde o střenky na Spyderco, tam ti tu G10, neco Carbon fibre klidně přeju, ale je zajímavý, že na drahý custom Spyderca se dávají vybraný kvalitní dřívka Mrknutí
« Poslední změna: Nor 19, 2010, 12:37:37 od Honza J. » Zaznamenáno
MyKnife
Moder
Expert

253611967
« Odpověď #9 kdy: Nor 19, 2010, 02:41:16 »

Přírodní materiály mají na sériově vyráběnejch nožích nádech jakési exkluzivity. A myslím, že se v USA, kde umělé materiály nejsou tak vzácné jak u nás, daleko více líbí. Po zvážení všech pro a proti. Zejména z hlediska praktičnosti a uživatelské přívětivosti jsem zvolil Micartu. Má také punc určité exkluzivity, je v mnoha barevných variantách a na omak je velmi příjemná.
Zaznamenáno

spyderco-noze.cz - vše o nožích Spyderco, e-shop, všechny modely nožů podle čísel, všechny katalogy Spyderco, Custom Spyderco - úpravy nožů na zakázku, blog atd.

www.spyderco-noze.cz

www.customspyderco.com
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Nor 19, 2010, 02:43:18 »

Honza J. : Nedá mi to nezareagovat. Já proti dřevu nic nemám, to jsem psal už dřív Mrknutí. Jen tvrdím, že se nehodí na každý nůž. Navíc v současné nabídce Spyderca jsem našel jen málo nožů s dřevěnou střenkou. Potom už jen ty custom kusy, které od standartní produkce musí být odlišitelné na první pohled. Obecná vhodnost materiálů je pak věc jiná. V tom případě se nedá pochybovat o tom, že rukojeť z kožených kroužků je skvělá.
Sklotextit jsem brousil jednou a dlouhou dobu to opakovat nebudu, fuj Smích. Ale na kupovaným zavíráku s G10 nevidím problém. Že je to módní záležitost docela souhlasím, což ale má jak svoje nevýhody, tak i výhody.
Poprosil bych tě jestli bys mohl napsat, proč G10 (a FRN taky, ačkoliv ho nemám rád) nepovažuješ za vysoce kvalitní materiál Úsměv.
Zaznamenáno

Albert Camus
Honza J.
KF_Inzerce
Expert

kdyby mě hledali, ať je to rychlejší

197515562
« Odpověď #11 kdy: Nor 19, 2010, 06:38:00 »

Protože to není nic jinýho, než běžnej produkční technickej plast vyztuženej skleněným vláknem, kterej se mimo jeho hlavního použití začal používat taky na střenky nožů, jako micarta - textit, carbon fibre a podobně. Nebo myslíš, že to jsou materiály prvotně vyvinutý na střenky nožů a pak se náhodou zjistilo, že z nich jde taky něco jinýho? A nic vysoce kvalitního na tom nevidím, prostě něčím vyztužená umělá hmota. O zvláštních kvalitách by se třeba z umělin už mohlo začít mluvit o kevlaru, aramidových vláknech a podobně, zrovna jako z kovů pokládám za vysoce kvalitní materiál titan. Jinak pořád nic ve zlým, už jsme se o tom bavili, než začneš vynášet kvalifikovaná tvrzení o materiálech, tak si je napřed sežeň a zkus z nich něco udělat, jinak je to jenom papouškování vyčtenýho.
Mimochodem, už ses naučil aspoň nabrousit vrták a vyvrtat rovnou díru? A taky by bylo docela fajn, kdybys nám už konečně ukázal nějakou kudlu, kterou jsi udělal celou sám. Promiň, ale říkáš si o to už hodně dlouho a jestli o mě bude další člověk říkat, že jsem namachrovanej blbec mi je úplně jedno. Mrknutí Smích
Zaznamenáno
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Nor 19, 2010, 07:43:06 »

Pravda, takhle jsem o tom nepřemýšlel. Náhodou se zjistilo, že se materiály, jako je skelnými vlákny plněná pryskyřice, hodí na střenky nožů. Stejně jako kdysi dávno dřevo, kosti atp. Mrknutí.
Honza J: Nikdy jsem si nemyslel, že jsi blbec, tím spíš abych to někde vykřikoval Škleb. Naopak jsem ti vděčný Úsměv
Zaznamenáno

Albert Camus
Togusa
Senior

459847443
Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Nor 19, 2010, 11:43:21 »

Aha ja som to nepochopil. Takze tu sa jedna o material rukovate iba pri nozoch Spyderco. Ja som to myslel vseobecne. No tak zo Spyderiek som mal v ruke jedine G-10. Ten Kraton som myslel na nozoch ako su napr. Coldsteely. Kraton na zatvaraku si ani neviem predstavit Smích
« Poslední změna: Nor 19, 2010, 11:47:28 od Togusa » Zaznamenáno
MyKnife
Moder
Expert

253611967
« Odpověď #14 kdy: Nor 19, 2010, 11:49:11 »

Smích Smích Smích No je to Spyderco anketa, ale vlastně se to týká všech značek. Vono to jinde moc jiný není  Mrknutí.
Zaznamenáno

www.spyderco-noze.cz

www.customspyderco.com
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Untitled

Redakcni system SalukiElggAuta112 Dovoz autZapojSe
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.1 © 2008-2009, SimplePortal
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.233 sekund, 31 dotazů.