Fóra pro nože, balisongy, střelné zbraně, outdoor + inzerce
Z 09, 2010, 06:56:48 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Nůž,Nože

Domů   Forum   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
collapse

* Inzerce - KOUPĚ
No posts were found.

Reklama

* Nechte tu vzkaz
Sorry, this shoutbox does not exist.

* Reklama
http://dmz.pspace.cz/imgs/spyderco-noze.jpg

* Kdo je online
  • Dot Hostů: 13
  • Dot Skrytých: 0
  • Dot Uživatelů: 1
  • Dot Uživatelů online:

SMFAds

Modrá síť, komunitní síť od členů ODS pro členy a sympatizanty liberálně-konzervativní politiky

Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Kusari-fundo  (Přečteno 9298 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Jen 10, 2008, 08:52:46 »

a kolik by měl vážit ten tvůj zázrak? Myslíš, že bude o tolik lehčí? Myslím, že kdyby se ti to povedlo vymyslet fakt hodně lehký, asi by ztrácel na účinnosti, protože takovou rychlost abys chybějící energii vyrovnal, budeš vyvíjet jen ztěží.
několik jednoduchých výpočtů:
1) závaží 200g, teoretická rychlost 50 m.s-1

m=0,2 kg
v=50 m.s-1

E=m.v2/2
E = 250J

250 J je už dost slušná rána, řekl bych, že by to mohlo stačit. Takže kdybys udělal závaží dejme tomu 50-ti gramové, vycházela by stejná energie při rychlosti 100 m.s-1, čily při 2x takové.
Na základě jednoduchých vzorečků (které by měl zvládat každý středoškolák (možná se učí už na základce)) by se dala vypočítat i síla potřebná k vyvinutí takové rychlosti. Jestli dodáš nějaké údaje o hmotnostech apod, můžu něco dalšího spočítat, takhle naslepo by to nemělo moc smysl.
Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #16 kdy: Jen 10, 2008, 09:10:06 »

Tyhle věci se nepočítají, to se musí zkusit. Co když konec bude ostrý? Pak to má jiné využití atd. Tohle je prostě nápad, je jasné, že kusari-fundo má mnohem více možností než teleskop, ale všechny jsou na ozdobu, když s tím člověk neumí zacházet, v tom má teleskop velkou výhodu.

Zaznamenáno

JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Jen 10, 2008, 09:16:28 »

Máš skoro pravdu. Někdy výpočet může pomoct, párkrát se mi už stalo, že vyšly úplné nesmysly Smích
Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
Baluu
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Bezen 01, 2009, 05:25:49 »

Zdravím nevíte zda existuje nějakej web nebo seminář v čr kterej by se o tuto techniku zajímal? Pár prostředků pro sebeobranu už zvládám ale tohle mě naprosto uchvátilo a chtěl bych to propracovat. Ď  Valím oči! Super!
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #19 kdy: Bezen 01, 2009, 05:33:33 »

Obávám se, že ne - není to tak populární. Určitě stojí za pokus si najít pár větších škol a napsat jim (zda náhodou), ale silně pochybuji, že tam bude taková "specializace".
Zaznamenáno

Baluu
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Bezen 01, 2009, 06:14:11 »

V podstatě když to budeme brát z čistě teoretickýho hlediska obraná složka práce s tímto nástrojem je z velké části podobná jako u nunchaku a člověk dokáže do toho nabrat velkou energii ale otázka zní jestli je nejefektivnější s tím jako s nunchakama pracovat...
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #21 kdy: Bezen 01, 2009, 06:45:06 »

Nunchaky mají 2 pevné části spojené k sobě, KF je "ohebné" od začátku do konce. Oba nástroje sice víří, ale použití bude jiné (hlavně kvůli různé délce). Na předchozí straně je trénovací verze - vyplatí si ji udělat a začít zkoušet. Nezkoumal jsem ted youtube a google videa - ale kdyz najdes neco zajimaveho, tak by bylo fajn to sem dat. Resili jsem tu i konstrukci a napady na "moderni verzi", ale usnulo to.
Zaznamenáno

Baluu
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Bezen 01, 2009, 10:23:18 »

Vim co jsou nunchaky  Škleb a dokonce si myslim že ovládání jednoho vcelku zvládam spíš jsem myslel že vykrývání úderů protivníka používáš stejný ale nechme to bejt co jsi myslel tou trénovací verzí?? Co???
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #23 kdy: Bezen 01, 2009, 10:36:41 »

Vim co jsou nunchaky  Škleb a dokonce si myslim že ovládání jednoho vcelku zvládam spíš jsem myslel že vykrývání úderů protivníka používáš stejný ale nechme to bejt co jsi myslel tou trénovací verzí?? Co???

Vím, že víš - jen je to prostě jiný nástroj. Trénovací verze je na předchozí straně - jen ten kus špagátu.
« Poslední změna: Bezen 02, 2009, 11:13:11 od dmz » Zaznamenáno

Baluu
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Bezen 02, 2009, 10:57:28 »

Jo táák už jsem doufal že nějakej link  Jsem v rozpacích ...  to je to první co jsem udělal když jsem objevil na netu že něco takovýho existuje... neznáš někoho kdo do toho dělá?
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #25 kdy: Bezen 02, 2009, 11:21:24 »

Neznám. Můžeš být průkopníkem a zkusit poskládat co nejvíc informací. Tuším, že se dalo někde sehnat video (nebo knížka).
Zaznamenáno

Baluu
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Bezen 04, 2009, 01:19:57 »

Tak alespoň v něčem budu první  Škleb díky za info pokud budu mít nějaký další infa pokusim se to sem hodit.
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #27 kdy: Bezen 04, 2009, 11:16:12 »

Tak alespoň v něčem budu první  Škleb díky za info pokud budu mít nějaký další infa pokusim se to sem hodit.

To určitě udělej, o tomhle je málo informací a přitom je velice zajímavá věc.
Zaznamenáno

dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #28 kdy: Erven 05, 2009, 10:55:17 »

Ani nevim, zda to tu už bylo bylo nebo nebylo - dělal jsem pořádek, vyhazoval starý poznámkový blok a našel tentokrát "opaskové kusari-fundo (OKF)" (je to dost starý nápad)

Výhody:

- lehce dostupné
- dobře se nosí
- pokud je uděláno inteligentně, tak je nenápadné, vypadá to jako ozdoba
- pro obě pohlaví

Co je potřeba domyslet:

- jaký spojovací materiál (lanko, řetěz, dát třeba na lanko kožený oplet - pak to bude vypadat i hezky)
- na konce dát "co" (váha, velikost, tvar, typ zamykání - vše tak, aby to bylo pohodlně nositelné, snadno sundatelné a účinné.)
- a jest-li to není ptákovina Úsměv

Ale co je úplná bomba  ::

Čím má člověk větší obvod pasu, tím má delší dosah jeho OKF - takže - jíst se vyplácí, dieta zkracuje vzdálenost k útočníkovi  Škleb

P.S.

- nosí se to jako další pásek, ale samozřejmě neprochází "dírkama" na pásek (pak by to nešlo sundat)
- opět to určitě existuje, ale nepamatuju si, že bych viděl
- následuje opět strašný obrázek

* opaskovy-fundo.jpg (83.68 KB, 800x600 - prohlédnuto 79 krát.)
« Poslední změna: Erven 05, 2009, 11:00:40 od dmz » Zaznamenáno

pipholdm
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Jen 24, 2009, 10:58:46 »

50b3d7751bd8313b1b1db3dbd2267560 Hi Guys, I am newbie in the internet stuff and I dont know if I am writing on correct board on this website. I
   have got problem with activating my account. I received email but when I click on the link it was not working, is this link is correct?  http://smf.pspace.cz/?4ad296d13d6f,
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Untitled

Redakcni system SalukiElggAuta112 Dovoz autZapojSe
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.1 © 2008-2009, SimplePortal
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.265 sekund, 27 dotazů.