Fóra pro nože, balisongy, střelné zbraně, outdoor + inzerce
Ervenec 29, 2010, 03:39:36 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Nůž,Nože

Domů   Forum   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
collapse

* Inzerce - KOUPĚ
No posts were found.

Reklama

* Nechte tu vzkaz
Sorry, this shoutbox does not exist.

* Reklama
http://dmz.pspace.cz/imgs/spyderco-noze.jpg

* Kdo je online
  • Dot Hostů: 18
  • Dot Skrytých: 0
  • Dot Uživatelů: 2
  • Dot Uživatelů online:

SMFAds

Modrá síť, komunitní síť od členů ODS pro členy a sympatizanty liberálně-konzervativní politiky

Stran: 1 ... 4 5 [6]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jaký pevný nůž na EDC (kažodenní nošení) ?  (Přečteno 13469 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Hanzo
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #75 kdy: Duben 08, 2010, 10:08:01 »

Ideální pevnej nůž do Města halt musím pro Spyderco ještě navrhnout  Smích Smích Smích.

Tak jen do toho! Mrknutí

To budeš muset - a vůbec to není špatný nápad na takovou malou soutěž. Skloubit použitelnou velikost čepele, pohodlnost úchopu a při tom tenší profil (kv§li nošení) - spolu s pouzdrem (které je obecně dobré "promakat" ) - i to pouzdro je úkol:

- na opasek
- na kalhoty bez opasku
- na krk

vše v jednom ...

To by vůbec nebylo marný! Mrknutí
Zaznamenáno

Omnia mea mecum porto.
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: Duben 08, 2010, 10:23:21 »

Třeba by z toho vznikl pevný nůž, který bych i já byl schopný a ochotný nosit jako pevné EDC déle než měsíc Úsměv. Ale najít správný poměr mezi dobrou nositelností, dostatečně dlouhou čepelí a pohodlnou rukojetí bude těžký.
Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
Hanzo
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: Duben 08, 2010, 10:40:54 »

Taky raději nosím zavírací nože a k nošení pevného EDC jsem se ještě nedokázal dokopat! Škleb Možná je to škoda! Ale není všem dnům konec a třeba ten čas nastane! Mrknutí
Zaznamenáno

Omnia mea mecum porto.
MyKnife
Expert

Blues is easy to play, but hard to feel. J.Hendrix

253611967
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #78 kdy: Duben 09, 2010, 12:13:19 »

Hele jak dobře se nosí Ronin a není skoro vidět!

* ponderingwithcoffee.jpg (102.19 KB, 351x222 - prohlédnuto 236 krát.)
Zaznamenáno

spyderco-noze.cz - vše o nožích Spyderco, e-shop, všechny modely nožů podle čísel, všechny katalogy Spyderco, Custom Spyderco - úpravy nožů na zakázku, blog atd.

www.spyderco-noze.cz

CustomSpyderco - zakázkové úpravy nožů Spyderco

www.customspyderco.com
Musashi
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #79 kdy: Duben 09, 2010, 09:58:37 »

V zimě jsem takhle nosil krysu3, vrstvy oblečení ji dokonale schovaly. S příchodem teplých dnů, se střenka přece jen pod košilí rýsuje. Jedině nosit střenkou nahoru (o něco horší dosažitelnost) nebo dolů a to mám zase obavu, že jednou vypadne i když pouzdro drží solidně. Takže zase návrat k zavírákům Škleb
Zaznamenáno
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: Duben 09, 2010, 12:35:03 »

Jó, Ronin vypadá fajn. Ale že není skoro vidět bych si dovolil nesouhlasit. Tedy alespoň na mě by takhle teda vidět byl Smích. Nějakou dobu jsem nosil o 33mm delší RC3 a i když to není až tak zanedbatelný rozdíl, stejně si myslím, že při by horizontálním nošení Ronin odstával a byl na první pohled patrný. Něco jiného je vertikální nošení, to potom pod košilí nebo trikem zmizí nůž dokonale, jen se hůř doluje a není to na 100% pohodlné. Ono je taky otázka, jak moc dobře chce člověk nůž utajit. Já například mám požadavek, aby si nošení nevšimli ani lidi, se kterými se stýkám pravidelněji, ne jen náhodní kolemjdoucí.
Edit: ještě mě napadá, že každý může mít jiné pojetí EDC. Tak například pro mě to znamená, že nůž relativně pohodlně a samozřejmě skrytě nosím každý den, mnoho hodin, respektive si jej "obleču" společně s kalhotama. Toto mě nesmí omezovat natolik, aby mě celý proces po pár týdnech začal otravovat.
« Poslední změna: Duben 09, 2010, 12:43:00 od JaK » Zaznamenáno

"Jistota, že jsme inteligentnější než ostatní, je povážlivá už proto, že ji s námi sdílí tolik pitomců."

Albert Camus
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: Erven 07, 2010, 11:33:36 »

Boker uvedl na trh perfektní kandidáty na post pevného EDC:

• Boker Plus Pocket Bowie
http://www.boker.de/fahrtenmesser/boeker-plus/taktische-einsatzmesser/02BO266.html

• Boker Plus Rhino (mít kydexové pouzdro jako ve videorecenzi, už přemýšlím, kde bych na něj vzal - moc rád bych ho vyzkoušel)

http://www.boker.de/fahrtenmesser/boeker-plus/taktische-einsatzmesser/02BO271.html

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?105334-Boker-Plus-Rhino-lovely-EDC-able-fixed-blade&p=1452159#post1452159

<a href="http://www.youtube.com/v/Rc0k_tVp_sU&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Rc0k_tVp_sU&rel=1</a>

• Boker Plus Gnome
http://www.boker.de/fahrtenmesser/boeker-plus/taktische-einsatzmesser/02BO270.html

• Böker Plus Small Trigonaut
http://www.boker.de/fahrtenmesser/boeker-plus/taktische-einsatzmesser/02BO280.html
« Poslední změna: Erven 07, 2010, 11:35:40 od JaK » Zaznamenáno

Albert Camus
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
« Odpověď #82 kdy: Erven 07, 2010, 11:48:50 »

designově hezké, nápadité, řada se jim povedla, ale já raději zůstanu u zavíráků - do města by byl opravdu nositelný pevný nůž na EDC jeden velký kompromis (aby se dala kudla dobře a skrytě nosit, musí být malá, mít malou a hodně plochou ručku - bavíme-li se o pevné do města - pokud někdo bydlí a žije třeba v lese, tak si může vybrat, co chce. Třeba CityCraft Honza Jehlíka je velikostně jako pevný nůž do ruky pro mě optimum, ale na léto to na kalhoty není, ovšem udělat ho menší a plošší, tak už to není kudla, ale ozdoba Úsměv

Nicméně Boker mě potěšil ...
Zaznamenáno

JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: Erven 08, 2010, 12:32:32 »

Nedá se než souhlasit, že zavírák je volba, která bude vždy vyhovovat většině uživatelů. Už jen proto, že je možné stejně pohodlně nosit zavírák s delší čepelí. Ale mě prostě láká mít po ruce pevný nůž. Několik možností jsem už vyzkoušel a zatím mi nic nevyhovovalo příliš dlouho. Pořád ale doufám, že se mi jednou podaří objevit správnou velikost, takovou, aby mě skryté nožení neotravovalo a čepel přitom byla ještě užitečně dlouhá. Samozřejmě takový nůž musí mít i design odpovídající předpokládanému použití ve městě a hlavně dokonalé pouzdro.
Zaznamenáno

Albert Camus
JaK
Expert

Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: Erven 08, 2010, 01:15:12 »

Pokud vím, pár lidí spokojeně nosí místo zavíráku Izulu od ESEE (nebo to alespoň tvrdí Smích). Velikost je podobná, hmotností pak Izula vede (57g, 264g s pouzdrem) - rozdíl 50g (možná i 100g) se ovšem na opasku úplně ztratí. Co ale u EDCčka považuju za nevýhodu je použití uhlíkovky. Možná je to můj problém, ale nechci před každým ukrojením jablka přemýšlet, jestli pak budu mít čím otřít nebo lépe kde omýt. Jasně, pokud bude možnost, rád se takhle postarám i o nerez.
Zaznamenáno

Albert Camus
Honza J.
KF_Inzerce
Expert

kdyby mě hledali, ať je to rychlejší

197515562
« Odpověď #85 kdy: Erven 08, 2010, 05:21:12 »

Tak v tom problém rozhodně nevidím. Když jsem byl loni v říjnu ve špitálu tak nám cpali jablka ke všemu a bylo to asi jediný jídlo, který bylo vždycky poživatelný a bylo ho relativně dost. Jako jedinej nůž mimo nejmenšího Vinoxe s nůžkama na nehty jsem sebou měl jen svýho oblíbenýho Stockmana Case z klasický uhlíkovky 6375CV, jediná péče po nakrájení jablka na dílky bylo otřít šťávu která z něj jen tekla do papírovýho kapesníku, hajzlpapíru, v lepším případě chleba. Trvalo to 14 dní. Po častém používání dodneška jenom chytil krásnou nafialovělou patinu. Takže nůž z uhlíkovky lze použít a taky je používám všude, v nouzi stačí utřít do čehokoli. Zkusím dojít vyfotit a dám sem, jestli bude něco použitelnýho vidět Úsměv

* Stock.pat 001.jpg (563.05 KB, 1280x960 - prohlédnuto 10 krát.)
« Poslední změna: Erven 08, 2010, 05:33:12 od Honza J. » Zaznamenáno
Stran: 1 ... 4 5 [6]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Untitled

Redakcni system SalukiElggAuta112 Dovoz autZapojSe
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.1 © 2008-2009, SimplePortal
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.207 sekund, 27 dotazů.