Fóra pro nože, balisongy, střelné zbraně, outdoor + inzerce
Z 09, 2010, 06:41:21 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Nůž,Nože

Domů   Forum   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
collapse

* Inzerce - KOUPĚ
No posts were found.

Reklama

* Nechte tu vzkaz
Sorry, this shoutbox does not exist.

* Reklama
http://dmz.pspace.cz/imgs/spyderco-noze.jpg

* Kdo je online
  • Dot Hostů: 15
  • Dot Skrytých: 0
  • Dot Uživatelů: 0

There aren't any users online.

SMFAds

Modrá síť, komunitní síť od členů ODS pro členy a sympatizanty liberálně-konzervativní politiky

Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Tentokrát ne obrana - ale instrukce, jak zlikvidovat nepřítele ...  (Přečteno 6968 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #15 kdy: Listopad 29, 2009, 03:18:30 »

Ahoj Lonere a vítej na fóru,

Anglie měla Fairbairna my Švandrlíka. Výsledkem české školy bylo to, že ty svině sice zapíchli, ale není zabijačka jako zabijačka Úsměv (plány revanšistů zhatí naši vepři boubelatí)

Ovšem humor sem humor tam, pokud by někdo měl informace jak historické, tak současné, jak probíhala a probíhá výuka tady toho tématu v české armádě, tak by odvedl kus dobré práce - dát to dohromady a sepsat.

* CT 24_4000 730_H_6900_20091129_152541.jpg (64.64 KB, 720x576 - prohlédnuto 40 krát.)

* CT 24_4000 730_H_6900_20091129_153051.jpg (53.96 KB, 720x576 - prohlédnuto 40 krát.)
« Poslední změna: Listopad 29, 2009, 03:33:12 od dmz » Zaznamenáno

diver74
Pokročilý

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Listopad 29, 2009, 03:58:56 »

Co se týče sebeobrany a boje zblízka, tak v AČR je od roku 1993 oficiálně zavedeno MUSADO Military Combat System http://www.musadocz.cz/mcscz.html.
Vzhledem k tomu, že výuka probíhá výhradně stylem instruktor - cvičenec, tak se s žádným výukovým materiálem nesetkáš. Neříkám, že žádný není, ale je výhradně pro vnitřní potřebu instruktorů WMA. Má to samozřejmě svoje opodstatnění. Je to určitá ochrana. Jednak nikdo nemůže tvrdit, že dělá Musado jenom na základě toho, že si někde přečet skripta a podíval se na DVD a protože se Musado MCS vyučuje (sice v omezeném množství) i u složek policie, tak není dobré, aby se techniky dostaly na "druhou stranu barikády".
Zaznamenáno

Nůž je dobrá zbraň. Nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik.
Loner
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Listopad 29, 2009, 05:05:02 »

Ahoj DMZete, děkuju za přivítání.

Divere, nedělej z toho velké tajemství, pro AČR bylo Musado vybráno
údajně pro jednoduchost, tenkrát to Šelenberk, ještě cvičil jako
Hwarangdo, nyní MUSADO , více zde: http://www.musadocz.cz/historie.html
No a k MUSADO, tenkrát ještě Hwarangdo, lidi co to cvičili a pak
to měli použít v praxi a narazili na kluka, kterej pár měsíců
boxoval, nebo dělal fullkontakt, thai-box, tak dostali pořádnej nářez.
Jinak při ukázkách, MUSADO vypadá opravdu pěkně. Úsměv
A tohle: ,,není dobré, aby se techniky dostaly na "druhou stranu barikády", to je legrace? Až po Tobě půjde 130 kilový,
 steroidy nasypaný, vypatlaný hovado, který při posledním 5 letým pobytu v kriminále cvičilo benpress se 190 kilama, tak si na MUSADO ani nevzpomeneš a radši ho, zřejmě vezmeš teleskopem přes palici, nebo mu pošleš včelku z kvéru, když už jakožto policajt nemůžeš zdrhnout.

« Poslední změna: Listopad 29, 2009, 05:12:46 od Loner » Zaznamenáno
gespa
Pokročilý

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Listopad 29, 2009, 06:47:42 »

No k Musado MCS, který se vyučuje v AČR, bych mohl říct, že jsem celkem optimista - k bojovým uměním obecně jsem spíš skeptik a principiálně jsem zastánce spíše několika jednoduchých technik (box, Muay-Thai), ale perfektně a instinktivně naučených, nicméně snad je to tím, že jsem měl štěstí na dobrého instruktora (pan Novohradský), každopádně Musado MCS (nezaměňovat s tradičním Musado) v podání tohoto instruktora nemohu nic vytknout. Je tam vidět inspirace všemi možnými styly (např. v základních postojích i takovou exotikou jakou je pro nás WuShu), ale z nich je vždy vytahaný jen to základní, jednoduchý a prakticky funkční. V klonu Musada - MSC, co jsem měl možnost poznat, tak žádný kudrlinky a blbůstky nebyly, jen ryze účelový věci a i pan Novohradský ve mě zanechal pocit skutečného rozeného bojovníka jako málokterý instuktor BU - bez různých keců a rádobytajemství, jen ryze praktičnost a účelnost.
Zaznamenáno

Jsem patriot, ale léčím se...
FAV: Blackovo bolo, Fallkniven F1, KaBar kukri machete, RAT-3, RAT-1, Buck M9 bayonet, KaBar USMC, Fallkniven A1
diver74
Pokročilý

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Listopad 29, 2009, 07:00:46 »

Ahoj DMZete, děkuju za přivítání.

Divere, nedělej z toho velké tajemství, pro AČR bylo Musado vybráno
údajně pro jednoduchost, tenkrát to Šelenberk, ještě cvičil jako
Hwarangdo, nyní MUSADO , více zde: http://www.musadocz.cz/historie.html
No a k MUSADO, tenkrát ještě Hwarangdo, lidi co to cvičili a pak
to měli použít v praxi a narazili na kluka, kterej pár měsíců
boxoval, nebo dělal fullkontakt, thai-box, tak dostali pořádnej nářez.
Jinak při ukázkách, MUSADO vypadá opravdu pěkně. Úsměv
A tohle: ,,není dobré, aby se techniky dostaly na "druhou stranu barikády", to je legrace? Až po Tobě půjde 130 kilový,
 steroidy nasypaný, vypatlaný hovado, který při posledním 5 letým pobytu v kriminále cvičilo benpress se 190 kilama, tak si na MUSADO ani nevzpomeneš a radši ho, zřejmě vezmeš teleskopem přes palici, nebo mu pošleš včelku z kvéru, když už jakožto policajt nemůžeš zdrhnout.

Řekl bych, že v tom máš trochu zmatek. Musado pod názvem Hwarang-do se u nás nevyučuje cca od roku 1991. Zatímco do armády vyhrálo výběrové řízení až v roce 1993 opravdu pro svou jednoduchost a komplexnost co se týče technik boje beze zbraně i se zbraní.
To, že nějaký lidi, co cvičí nebo cvičili Musado (tenkrát ještě Hwarang-do) někde dostali nářez, no a co?! Chceš snad říct, že žádnej boxer, kickboxer, thaiboxer apod. nikdy nedostal nářez?
A nechápu, proč bych si měl dělat legraci. Jak by se ti asi líbilo, sloužit u policie s pocitem, že narazíš na pachatele se stejným výcvikem co máš ty? Jinak jako policajt seš poměrně omezenej v použití pistole a s teleskopem to nebude o moc lepší.
Zaznamenáno

Nůž je dobrá zbraň. Nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik.
diver74
Pokročilý

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Listopad 29, 2009, 07:04:02 »

No k Musado MCS, který se vyučuje v AČR, bych mohl říct, že jsem celkem optimista - k bojovým uměním obecně jsem spíš skeptik a principiálně jsem zastánce spíše několika jednoduchých technik (box, Muay-Thai), ale perfektně a instinktivně naučených, nicméně snad je to tím, že jsem měl štěstí na dobrého instruktora (pan Novohradský), každopádně Musado MCS (nezaměňovat s tradičním Musado) v podání tohoto instruktora nemohu nic vytknout. Je tam vidět inspirace všemi možnými styly (např. v základních postojích i takovou exotikou jakou je pro nás WuShu), ale z nich je vždy vytahaný jen to základní, jednoduchý a prakticky funkční. V klonu Musada - MSC, co jsem měl možnost poznat, tak žádný kudrlinky a blbůstky nebyly, jen ryze účelový věci a i pan Novohradský ve mě zanechal pocit skutečného rozeného bojovníka jako málokterý instuktor BU - bez různých keců a rádobytajemství, jen ryze praktičnost a účelnost.

Zrovna Tomáš Novohradský je opravdu člověk na svém místě. Opravdovej profík a techniky v jeho provedení jsou dokonalé.
Zaznamenáno

Loner
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Listopad 29, 2009, 07:38:32 »

Řekl bych, že v tom máš trochu zmatek. Musado pod názvem Hwarang-do se u nás nevyučuje cca od roku 1991. Zatímco do armády vyhrálo výběrové řízení až v roce 1993 opravdu pro svou jednoduchost a komplexnost co se týče technik boje beze zbraně i se zbraní.
To, že nějaký lidi, co cvičí nebo cvičili Musado (tenkrát ještě Hwarang-do) někde dostali nářez, no a co?! Chceš snad říct, že žádnej boxer, kickboxer, thaiboxer apod. nikdy nedostal nářez?
A nechápu, proč bych si měl dělat legraci. Jak by se ti asi líbilo, sloužit u policie s pocitem, že narazíš na pachatele se stejným výcvikem co máš ty? Jinak jako policajt seš poměrně omezenej v použití pistole a s teleskopem to nebude o moc lepší.

Promiň, máš pravdu, příliš tomu nerozumím. Už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Kroutím očima Jsem pacifista a filantrop. Vše dobré.  Úsměv

« Poslední změna: Listopad 29, 2009, 07:56:29 od Loner » Zaznamenáno
abacs
Pokročilý

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Listopad 29, 2009, 08:03:04 »

Obecne si myslim, ze nie je to dobry napad spolehnut na to, ze oponent nebude poznat tvoje vychytavky. Ak si dokladne precvicil tie zakladne pohyby, pri tom este mas podobne telesne vzdatnosti ako oponent, tak mas dobru sancu proti lubovolnej techniky, ale ocakavat viac je naivitou.

To ze instruktor ktory travil poslednych 10 rokov trenovanim ta ako zaciatocnika lahko porazi este neznamena nic o uzasnosti danej techniky.

Vobec nepoznam MUSADO, ale podla toho co ste si pisali predpokladam ze podoba sa na Krav Maga a vtedy ziadna slava...
Zaznamenáno
DanF
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #23 kdy: Listopad 30, 2009, 08:44:15 »

Nikdy to není o stylu, ale o člověku-bojovníkovi jako takovém.
Vždy záleží na tom, jak k tomu člověk přistupuje a jak trénuje, jak to vnímá a jak to chce používat.
Nemám rád, když se srovnávají různé styly, ono to vlastně nejde.
píšu to jen jako rekci na to, že tu bylo napsáno, že musado bojovník může nařezat boxerovi a naopak.
A určitě tady nechcu rozvádět na toto téma debatu

Ty návody jsou pěkné, jen by mě zajímalo, z kterého roku a pro jakou armádu to je?
 jsem slepý a nějak jsem to nenašel.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Untitled

Redakcni system SalukiElggAuta112 Dovoz autZapojSe
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.1 © 2008-2009, SimplePortal
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.231 sekund, 28 dotazů.