Fóra pro nože, balisongy, střelné zbraně, outdoor + inzerce
Z 09, 2010, 06:41:53 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Nůž,Nože

Domů   Forum   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
collapse

* Inzerce - KOUPĚ
No posts were found.

Reklama

* Nechte tu vzkaz
Sorry, this shoutbox does not exist.

* Reklama
http://dmz.pspace.cz/imgs/spyderco-noze.jpg

* Kdo je online
  • Dot Hostů: 15
  • Dot Skrytých: 0
  • Dot Uživatelů: 0

There aren't any users online.

SMFAds

Modrá síť, komunitní síť od členů ODS pro členy a sympatizanty liberálně-konzervativní politiky

Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Malé kapesní věci na sebeobranu  (Přečteno 9646 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Dan
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #15 kdy: Leden 11, 2009, 01:49:49 »

Přidávám vlastní verze pan Black Jacka. Na prvním obrázku je nylonová verze s opletenou kuličku. Oplet kuličky se jmenuje myslím opičí pěst a zatím mi moc nejde. Přesto funguje dobře. Na druhém obrázku je klasický kožený Black Jack vyplněný olověnými broky. A na třetím je opět kožený Black Jack s olověnou plackou.

* obr 44 004.jpg (666.16 KB, 1600x1200 - prohlédnuto 69 krát.)

* obr 44 005.jpg (533.95 KB, 1600x1200 - prohlédnuto 71 krát.)

* obr 44 002.jpg (632.33 KB, 1600x1200 - prohlédnuto 66 krát.)
Zaznamenáno
INMU
Expert

265836659
Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Leden 11, 2009, 02:29:13 »

Tyhle oplety zvládám, kdyby někdo chtěl, můžu něco takového vyrobit. Jen u té kuličky nevím, odkud bych jí vzal. Mám nějaké z ložisek, ale to je max tak 10 mm průměr
Zaznamenáno

Je to boj...
Dan
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: Leden 11, 2009, 07:43:22 »

V poho INMU, já tam mám skleněnou kuličku a nikdo si nestěžoval když jsem je švihnul přes ruku. Tady je další inspirace. Když bude čas tak nějakou zkusím Mrknutí

* 004_23.gif (233.47 KB, 700x525 - prohlédnuto 77 krát.)
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

danielmzak@windowslive.com
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #18 kdy: Leden 11, 2009, 10:09:31 »

Ty kožený obušky s poutkem na ruku mi vždycky připadaly hodně sympatické. A co se týče opletu té kuličky, to je zase velmi dobrý nápad.

Je fakt, že teď ani nevím, zda jsme tu už probírali "obraný pásek" - nevím, zda to existuje (asi ano), ale přemýšlel jsem nad něčím, co:

- bude mít delší dosah
- bude se dobře a pohodlně nosit
- bude se dát rychle tasit (nejlépe jednou rukou)
- bude to (jak jinak) nejlépe multifunkční

Napadla mě ocelové struna, obalená kůží, na konci nějaký druh závaží, které lze do sebe "zapnout". Toto by šlo nosit kolem pasu, jako popruh třeba přes kabelku atd. atd.

Půjde roztočit, těžkým koncem někoho pořádně bacit, strunou blokovat, škrtit atd. atd.

Pro muže i ženy, různé velikosti, různé váhy, různé barvy (kdyby existoval nějaký hodně pevný, ale přitom lehký řetez (hitech z titanu Úsměv ) - tak moje představa bylo Kusari fundo ( http://smf.pspace.cz/index.php/topic,189.0/highlight,kusari.html ) - civilní verze, s opletem a na konci by do sebe závaží zapadala.

Koukal jsem po řetězech, ale nic hezkého jsem nenašel, takže mě zůstalo v paměti jen to ocelové lanko Úsměv
Zaznamenáno

Dan
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #19 kdy: Leden 12, 2009, 09:36:47 »

Předpokládám, že kovový řetěz nebo lanko chceš kvůli obraně proti čepelovým zbraním. Jinak by si člověk mohl vystačit s užším nylonovým či koženým popruhem (např. dvojitým). Uvnitř by mohlo být zašito cokoliv. Popřípadě by dvojitá část mohla být pouze na obou koncích. Bavíme se samozřejmě o opasku, nedoporučuji na něm pak něco nosit Mrknutí Tak mne napadlo co šátek a na obou jeho koncích něco zapletené např. vyleštěný nerez kroužek ze silnostenné trubky, nebo damaškový kroužek.
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #20 kdy: Leden 12, 2009, 10:15:14 »

šátek s damškem na konci - to je už je regulérní obranná móda (a velice dobrý nápad). To lanko by tam mělo být proto, že to prostě hodně vydrží (i ten pokus to proříznout). S pěkným opletením z kůže může být vše nenápadné a navíc to může vypadat i elegantně, když se podaří vymyslet i konce.

Opasek je silné slovo, tohle by byla "ozdobná šňůrka" kolem pasu, samozřejmě by neprocházela otvory na kalhotách, jako standardní pásek, bylo by to "přes".

(taky by se to dalo třeba 2x obtočit kolem boty, nosit na krku, přes rameno atd. atd.

Nylonová verze by se pak mohla dodávat jako cvičná Úsměv
Zaznamenáno

Dan
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #21 kdy: Leden 14, 2009, 07:54:01 »

Co takhle toto, nenápadné, neagresivní a pokud parašňůrou protáhneš ocelové lanko, a máš to v pohodě. Samozřejmě do opičí pěsti zaplést např. ložiskovou kukičku. Určitě je nutno použít buďto parašňůru nebo jiný podobný druh nylonového lanka. Aby bylo duté a dalo jím provlékat ocelové lanko.

* monkeyfistsbookmarks.jpg (44.64 KB, 480x151 - prohlédnuto 391 krát.)
Zaznamenáno
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #22 kdy: Leden 14, 2009, 10:32:27 »

Neco podobného, jen je potreba to dotahnout - tohle clovek na kalhotech nesepne, ale vyroba je jednoducha, materiály dostupné a lze to nosit v kapse. Diky lanku by se to v ty kapse nemuselo ani hned tak zauzlovat
Zaznamenáno

Chtorr
KF_BaliGroup
Senior

311691398
Zobrazit profil Email
« Odpověď #23 kdy: Leden 14, 2009, 02:35:32 »

teda chlapci nápady super ale tydle mini ptákovinky mi přijdou jako kravina Škleb když stím nebudeš umět tak si nejspíš vyrazíš oko sam sobě a když budeš usilovně trénovat je lepčí bud ruce nebo nuž než se učit okolo sebe rotovat skleněnkou v provázku  Kroutím očima
Zaznamenáno

Chtorr Custom Knives - nože na zakázku, pevné, zavírací, balisongy
damašek, damasteel, rwl34, titan, exkluzivní materiály

dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #24 kdy: Leden 14, 2009, 07:53:06 »

Kus poctivé oceli na konci není skleněnka, ocelové lanko není nylon. Dosah nože je 10-15cm, tohle má třeba metr. V jedné ruce tohle, v druhé nůž nebo kubotan (pokud by toto nekončilo něčím, co se jako kubotan dá i použít)
Zaznamenáno

Dan
Pokročilý

Zobrazit profil Email
« Odpověď #25 kdy: Leden 14, 2009, 10:44:42 »

Jenom se snažím poradit s výrobou. Manriki gusari není můj šálek. Když už jsem při brouzdání po NETu na tyhle věci narazil, proč si je nechávat pro sebe. Nože jsou sice můj šálek, ale kdoví jak dopadneme se zákony. Pak u sebe nebudeme smět nosit ani zlatou rybku od MIKOVu. To pak budem rádi za cokoliv čím budeme moci pana "lupiče" umravnit. Palm stick je každodeně nositelný a praktický, s manriki gusari je to náročnější.
Pro DMZ, není potřeba to nějak spínat, stačí pouze zaklesnout kuličky jednu za druhou.
Zaznamenáno
INMU
Expert

265836659
Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Leden 14, 2009, 11:16:09 »

V jedné věci jsem za jedno s Chtorrem. Necvičený člověk zrakví s takovouhle pomůckou dřív sebe než protivníka.
Zaznamenáno

Je to boj...
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #27 kdy: Leden 14, 2009, 11:55:04 »

S tím cvičením je to snad mánie Úsměv - ale zase by se k tomu mohlo prodávat instruktážní DVD, takže to není vůbec špatný nápad.

Záleží, jak se na to člověk dívá. Já na to koukám, jako na zmenšený model kulečníkové koule v šále, kde je cílem někoho prostě praštit, bez zbytečných parádních rotací a eskamotérských kousků.
« Poslední změna: Leden 14, 2009, 11:58:12 od dmz » Zaznamenáno

INMU
Expert

265836659
Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Leden 15, 2009, 12:09:01 »

Pochopitelně že s tím nemusíš nikde šmrdlat a točit, aby byl efekt. Ale jde o to, že nemůžeš kontrolovat setrvačnost úderové části zbraně. Pokud netrefíš soupeře, tak máš poměrně značnou šanci, že inkasuješ zásah sám
Zaznamenáno

Je to boj...
dmz
Daniel M. Žák
Administr
Expert

« Odpověď #29 kdy: Leden 15, 2009, 12:13:29 »

Jenom se snažím poradit s výrobou. Manriki gusari není můj šálek. Když už jsem při brouzdání po NETu na tyhle věci narazil, proč si je nechávat pro sebe. Nože jsou sice můj šálek, ale kdoví jak dopadneme se zákony. Pak u sebe nebudeme smět nosit ani zlatou rybku od MIKOVu. To pak budem rádi za cokoliv čím budeme moci pana "lupiče" umravnit. Palm stick je každodeně nositelný a praktický, s manriki gusari je to náročnější.
Pro DMZ, není potřeba to nějak spínat, stačí pouze zaklesnout kuličky jednu za druhou.

Je to fórum o nožích, ale nůž na sebeobranu prostě není nejlepší věc, ono na velikosti záleží a stát se svým taktickým zavírákem s 3.5" čepelí za 200 USD z S30V na ulici proti někomu, co drží v ruce kuchyňák s 25 cm čepelí (a netuší, co je s30v), tak člověk zjistí, že "vhodný nůž na sebeobranu" je ten největší.

Asi je nejlepší věci kombinovat (delší dosah, kratší dosah), takže třeba kombinace nože a pepřáku (sprej pro překvapení), nebo toho, co tu probíráme (opět moment překvapení, když to člověk "hodí z ruky", ale konec mu zůstane). Jak je tu vlákno o teleskopech, tak teleskop je fakt fajn, ale nenosim ho, je to pro mě nepohodlné (a když to člověk nenosí, je to k ničemu).
Zaznamenáno

Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Untitled

Redakcni system SalukiElggAuta112 Dovoz autZapojSe
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.1 © 2008-2009, SimplePortal
Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
Stránka vytvořena za 0.252 sekund, 29 dotazů.